Güçlü bir tablo işlemci programıdır.
Her türlü veriyi tablolar ve listeler halinde tutar.
Verileri analiz etmek ve bu veriler üzerinde hesaplamalar yapmak için gerekli tüm araçlar Excel içerisinde mevcuttur.
TEMEL KAVRAMLAR
Her bir Excel dosyasına Çalışma Kitabı deni.
Çalışma kitabı içindeki sayfalara Çalışma Sayfası denir.
Çalışma sayfası sütun ve satırlardan oluşur.
Sütunlar harflerle satırlar da rakamlarla adlandırılmıştır.
Sütunlara alan isimleri satırlara da veriler yazılır.
Satır ve sütunların kesişmeleri ile oluşan kutucuklara da Hücre adı verilir.
Çalışma sayfasındaki her bir hücrenin Hücre Adresi vardır.
Hücre adres sütun harfi ile satır numarasının yan yana gelmesiyle oluşur.
Satır ve sütunların kesişmeleri ile oluşan kutucuklara da Hücre adı verilir.
Çalışma sayfasındaki her bir hücrenin Hücre Adresi vardır.
Hücre adres sütun harfi ile satır numarasının yan yana gelmesiyle oluşur.
EXCEL SEKMELERİ
Dosya sekmesi, Giriş Sekmesi, Ekle Sekmesi, Sayfa Düzeni Sekmesi, Formüller Sekmesi, Veri Sekmesi, Gözden Geçir Sekmesi ve Görünüm Sekmesi.
1)Dosya Sekmesi: Bu sekme ile Yeni, Aç, Kaydet Yazdır gibi komutların yanı sıra genel Excel ayarlarının yapılabileceği seçenekler düğmesine de ulaşılabilir.
2)Giriş Sekmesi: Excel deki temel işlemlerin yapılabileceği seçenekleri içerir. Her Excel kullanıcısının sıklıkla ihtiyaç duyacağı birçok grup seçeneğini üzerinde bulundururBunlar: Pano, Yazı Tipi, Hizalama, Sayı, Stiller, Hücreler ve Düzenleme ' dir.
3)Ekle Sekmesi: Ekle Sekmesi Excel ' e eklenebilecek resim, grafik, tablo, köprü vb. gibi işlevleri içerir. Ekle sekmesi açıldığında 8 grup ana ekrana gelir. Bunlar: Tablolar, Çizimler, Grafikler, Mini Grafikler, Filtreler, Bağlantılar, Metin ve Simgeler
4)Sayfa Düzeni Sekmesi: Bu sekme ile sayfa ayarları ve yazdırma ayarları gibi işlevler yapılır. Bu sekme açıldığında ise 5 grup ana ekrana gelir. Bunlar: Tema, Sayfa Yapısı, Sığdırmak İçin Ölçeklendir, Sayfa Seçenekleri ve Yerleştir.
5)Formüller Sekmesi: Bu sekmede Hesaplama Araçları, Fonksiyonlar ve Fonksiyonlara ait işlevler bulunur. 4 tane grup vardır. Bunlar: İşlev Kitaplığı, Tanımlı Adlar, Formül Denetleme ve Hesaplama Grupları.
6)Veri Sekmesi: Bu sekme Excel ' in sık kullanılan Alt Toplam, Doğrulama, Dış Veri gibi araçlar bulunur. Veri Sekmesi açıldığında 5 tane grup ekrana gelir. bunlar: Dış Veri Al, Bağlantılar, Sıra ve Filtre Uygula, Veri Araçları ve Anahat gruplarıdır.
7)Göden Geçir Sekmesi: Bu sekmede yazım denetimi, açıklamalar, kruma ve paylaşım gibi işlevler bulunur. Bu sekme seçildiğinde 4 tane grup açılır. Bunlar: Yazım Denetleme, Dil, Açıklamalar ve Değişiklikler gruplarıdır.
8)Görünüm Sekmesi: Sayfa görünümleri, pencere işlemleri ve makrolar gibi işlevler bulunur. Bu sekme seçildiğinde 5 grup açılır. Bunlar Çalışma Kitabı Görünümleri, Göster, Yakınlaştır, Pencere ve Makrolar gruplarıdır.
KAYNAKÇA:http://bizdosyalar.nevsehir.edu.tr/c9ac2b8c7bd76f0106674610f764270c/excell-ders-notu.pdf
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder